Nyhavn (=uusi satama) on satama-alue täynnä viihdettä ja menoa. Siitä osuu ensimmäisenä silmään rivi värikkäitä rakennuksia, jotka varmasti tunnistaa kaukaa. Nyhavn ulottuu Kongens Nytorvilta satamarantaan.

Alueella on esillä erilaisia historiallisia puulaivoja. Niitä on mukava käydä ihastelemassa tepastellen samalla Nyhavnin mukulakivillä.
Nyhavn on rakennettu Kristian V:n aikana, 1600-luvulla. Rakennustyöt teetettiin pääosin ruotsalaisilla sotavangeilla. Alueen vanhin talo, numero 9, valmistui vuonna 1681. Talon ulkomuotoa ei ole vuosien varrella muutettu. Nyhavn oli pitkään pahamaineinen, merimiesten
ja heidän naisseikkailujensa tapahtumapaikka.

Nykyään alue toimii vapaa-ajanviettopaikkana ja Nyhavnilla onkin monia ravintoloita ja baareja. Nyhavnilla kannattaa käydä missä seurueessa tahansa. Siellä käykin monenlaiset ihmiset, perheet, muotoilijat ja taiteilijat.
Kannattaa käydä maistamassa Nyhavnin erilaisten ravintoloiden tarjoamia herkkuja. Esimerkiksi maustekala on yksi suosituimmista annoksista. Tanskalaiset myös juovat paljon olutta ja sitä onkin tarjolla melkein kaikkialla.

Joulun aikaan kannattaa tulla kokemaan Nyhavnin ihana joulutunnelma. Sen kauniit koristeet ja joulumarkkinat tuovat joulufiiliksen ja ravintolat tarjoavat tanskalaisia jouluherkkuja.

Nyhavnin yksi kuuluisimmista asukkaista oli Tanskan oma satusetä, H. C. Andersen. Hän asui talossa numero 20. Siellä hän kirjoitti satujaan. Mm. ”Prinsessa ja herne” ja ”Iso Klaus ja Pikku Klaus” on kirjoitettu tuossa talossa.

Satama-alueen päästä löytyy muistoankkuri. Se on toisessa maailmansodassa 1700 tanskalaisen sotilaan muistoksi pystytetty
kansallismonumentti.

Nyhavniin kannattaa tulla joko pyörällä tai kävellen. Linja-autoja myös kulkee, joten se on myös hyvä vaihtoehto. Autolla voi olla vaikeuksia löytää parkkipaikkaa.

www.nyhavn.com


Kommentit

Nyhavn — Ei kommentteja

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>