Kasvitieteellinen puutarha sijaitsee Kööpenhaminan keskustassa. Puutarhaa hoitaa Kööpenhaminan yliopisto. Siellä on Tanskan suurin kasvikokoelma. Esimerkiksi orkideoista on suuri kokoelma. Muita nähtäviä on mm. meteoriitit, lihansyöjäkasvit, eläinten fossiileja ja mm. hiirten ja valaiden kokonaisia luurankoja. Kaikenkaikkiaan puutarhassa on yli 13 000 eri kasvilajia. Yksi mielenkiintoisista kasveista on paikan vanhin puu, sypressi, joka on peräisin vuodelta 1806. Se siirrettiin nykyiseen paikkaansa puun ollessa 60 vuoden ikäinen.

Kasvitieteellisen puutarhan tarkoituksena on ylläpitää ja kehittää elävien ja säilöttyjen kasvien kokoelmaa. Kokoelmien avulla pystytään tekemään tutkimuksia ja myöskin ylläpitää eri lajien olemassaoloa. Täältä löytyykin maailman ainoa luonnonkasvien geenipankki. Kokoelmat ovat hyödyksi myös sekä opetustarkoituksessa että yleisen tiedon kannalta.

Palmutalo on suuri kasvihuone, jossa on trooppisia puita. Vanhimmat niistä ovat 1824 vuodelta peräisin oleva palmu sekä eräät yli satavuotiaat palmupuut. Palmutalosta löydät nimensämukaisesti valikoiman erilaisia palmuja ja mehikasveja. Kokonaisuus kattaa upean kasvien väriloiston ja välillä olo saattaa olla kuin sademetsässä. Kiipeä kauniita spiraaliportaita ylös ja nauti näkymistä. Paikan vesiaiheet ovat kauniita ja voit tulla tänne rentoutumaan ja nauttimaan kauniista kesäpäivästä.

Puutarhan lasitalot ovat hyvinkin mainitsemisenarvoiset, sillä niitä on 27 kappaletta. Suurin niistä on 3000 neliömetrin suuruinen kasvihuoneyhdistelmä vuodelta 1874.

Puutarhalla on myös oma erityinen kasvihuone, jonka ilmastointi mahdollistaa arktisten kasvien kasvattamisen.

Kasvitieteellinen puutarha ei suinkaan aina ole ollut samassa sijainnissa. Nykyisen paikkansa se lunasti vuonna 1870, vaikka se perustettiin jo vuonna 1600.

Sisäänpääsy on kaikille ilmainen. Aukiolot ovat pääosin samat kesällä ja talvella. Talvisin puutarha menee paria tuntia aikaisemmin kiinni kesään verrattuna.

Kesällä klo 8.30-18, talvella klo 8.30-16

Puutarhaan on kaksi sisäänpääsyä. Osoitteet: Gothersgade 130. Toinen sisäänpääsy: Øster Farimagsgade 2 B.


Kommentit

Kasvitieteellinen puutarha — Ei kommentteja

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>