Saapuminen ja majoitus Kööpenhaminaan

 

Kööpenhaminaan pääsee helpoiten lentäen Suomesta. Lento Helsingistä kestää noin 1,5 tuntia. Esimerkiksi Finnair, SAS ja Norwegian liikennöivät Suomesta Kööpenhaminaan ja lennon saa parhaimmillaan alle satasella.

 

Lennot menevät Kastrupin lentokentälle, joka on Pohjoismaiden suurin kenttä. Kastrupin lentokenttä sijaitsee Amagerissa, vajaan 10 kilometrin päässä Kööpenhaminan keskustasta. Lentokentältä kaupunkiin pääsee junalla, metrolla, bussilla tai taksilla ja matka kestää tavasta riippuen noin 15 minuuttia – puolisen tuntia.

 

Kööpenhaminaan pääsee myös Ruotsin kautta esimerkiksi Tukholmasta. Tukholmaan voi matkustaa Suomesta lentäen tai laivalla, jonka jälkeen matkaa Kööpenhaminaan voi jatkaa joko junalla tai bussilla. Halvimmillaan juna- tai bussimatka kustantaa noin 30 euroa.

 

Ruotsin kautta Tanskan puolelle pääsee myös autolla. Autolla pääsee ajamalla esimerkiksi Juutinrauman eli Öresundin siltaa pitkin Malmöstä Kööpenhaminaan. Toinen vaihtoehto on lautalla esimerkiksi Göteborgista Frederikshavniin. Jos omalla autolla ajaminen ei innosta, auton voi vuokrata myös paikan päällä. Suomalainen ajokortti kelpaa myös Tanskassa eivätkä liikennesäännöt juuri poikkea suomalaisista.

 

Välimatkat Kööpenhaminen keskustassa ovat melko lyhyitä, joten liikkuminen onnistuu helposti kävellen tai vuokraamalla pyörän. Jos tarve on, julkinen liikenne Kööpenhaminassa on toimiva ja kattava. Liikkumaan pääsee sujuvasti niin junalla, bussilla kuin metrollakin, mutta hinnat voivat olla kalliita.

 

Majoitusvaihtoehtoja Kööpenhaminassa löytyy laidasta laitaan. Suuri osa majoitusvaihtoehdoista sijaitsee ydinkeskustan tuntumassa, mistä on myös helppo ja nopea suunnata nähtävyyksien pariin. Yleisesti ottaen majoituksen hinta Kööpenhaminassa on melko kallista, mutta edullisempiakin vaihtoehtoja löytyy.

 

Hotellien hinnat määräytyvät sijainnin mukaan. Yöpyä voi kalliimman hintatason ylellisissä hotelleissa tai halvemmissa hotelleissa, joita löytyy ydinkeskustan ulkopuolelta. Halvimmastakin keskustan hotellista voi silti joutua maksamaan reippaasti toista sataa euroa per yö.

 

Hostellit tarjoavat edullisempaa majoitusta. Hostellien tarjonta voi vaihdella ja perinteisten yksityishuoneiden lisäksi vaihtoehtona majoitukseen voi olla myös yhteishuoneita, joissa huonetila jaetaan vieraiden ihmisten kanssa. Parhaimmillaan hostellihuoneen saa parilla kympillä per yö.

 

Keskustasta löytyy yöpymiseen myös useita majatalotyylisiä B&B-paikkoja. Lisäksi erilaisia loma-asuntoja ja vuokrattavia yksityisasuntoja majoittumiseen voi löytää esimerkiksi Airbnb:n kautta.

 

Vaihtoehtona majoittumiselle voi olla myös leirintäalue, jonne voi majoittua joko telttaan tai vuokrata mökin. Mökin saa halvimmillaan reilulla 50 eurolla.

 

Lähteet:

http://www.matkallamaailmalla.fi/3.Vinkit%20K%C3%B6%C3%B6penhaminaan.html

https://www.visitcopenhagen.com/copenhagen/transportation/transport-and-around-copenhagen

https://copenhagencamping.dk/en/

 


Kommentit

Saapuminen ja majoitus — Ei kommentteja

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>