Ripley’s Believe it or Not! -museot

Pohjoismaiden ainoa Ripleyn Usko tai Älä! -museo sijaitsee Kööpenhaminassa. Se on jaoteltu kahteen osaan. Toinen keskittyy Guinnessin ennätyksiin ja muihin mystisiin asioihin. Toinen taas on keskittynyt Ripleyn Usko tai Älä! -ohjelmastakin tuttuihin outoihin ilmiöihin sekä tanskalaisen kirjailijan, H. C. Andersenin satujen maailmaan.

Maailmasta löytyy paljon ihmeteltävää, kuten maailman pisin mies, maailman vanhin elefantti, metallia syövä mies, kaksipäinen lammas, muumion käsi, aito Jivaro-intiaanien kutistama pää jne. Maailman pahimmat hainhyökkäykset on esitelty museossa. Muihin outouksiin kuuluu mm. presidentti Abraham Lincolnin patsas, joka on tehty kokonaan dollarin seteleistä. Tai Geisha-maalaus, joka on tehty 5000 postimerkistä. Näitä kaikkia voi käydä ihmettelemässä tässä ehkä maailman oudoimpiin kuuluvassa museossa. Hans Christian Andersenin sadut heräävät henkiin äänin ja tehostein. Andersenin elämä lapsesta aikuisuuteen tulee myös tutuksi ja mm. hänen lukuisista matkoistaan on kerrottu. Lue ja kuuntele Andersenin sadut englanniksi, tanskaksi tai saksaksi. Koe myös aito hautausmaan tunnelma ja paljon muuta.

Uskomatonta, mutta totta!

Museossa menee helposti pari tuntia, sillä siellä on paljon ihmeteltävää. Paikka voi sisältää herkimpiä järkyttäviä kuvia, mutta ne voi skipata siirtymällä seuraavaan ihmetyksen aiheeseen.
Huomaathan, että ovet sulkeutuvat tuntia ennen sulkemisaikaa.

Hinnat:

H.C. Andersen tai Mystik: lapset (4-11 v) 36 Kr (n. 5 €), aikuiset 54 Kr (n. 7,50 €)
Guinness tai Ripley’s: lapset (4-11 v) 45 kR (n. 6,20 €), aikuiset 81 Kr (n. 11.20 €)

Yhdistelmälippuja myös myydään. Katso tarkemmat hinnat osoitteesta www.ripleys.com/copenhagen

Osoitteet:

Ripley’s & H. C. Andersen: Rådhuspladsen 57
Guinness & Mystik: Østergade 16


Kommentit

Ripley’s — Ei kommentteja

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>