Kansallismuseo käsittää Tanskan kansallisen historian ja se on yksi Euroopan parhaista. Siellä on laajasti esitelty sekä kivi-, ja viikinkien aikakausi, keskiaika ja renesanssi.

Museon mielenkiintoisimpia kohteita ovat mm. yli 3000 vuotta vanhat, pronssikaudella valmistetut aurinkovaunut (ainoat koko maailmassa), 1370 eKr haudattu Egtvedin tyttö, josta on jäänteet jäljellä, egyptiläiset muumiot sekä 2000-vuotias Huldremosen nainen, jonka vaatteet ovat säilyneet iästä huolimatta. Koko päivä menee helposti kansallismuseossa, sillä siellä on niin paljon nähtävää.

Viikingit ovat olennainen osa Tanskan historiaa, sillä niihin aikoihin (800-1050 jKr) ilmestyivät ensimmäiset kuninkaat, jotka olivat vallassa. Viikinkikauden lopussa Tanskan kuningas hallitsi myös Englantia ja Norjaa jonkin aikaa. Kansallismuseossa opit paljon viikingeistä ja hämmästyt, kuinka paljon erilaisia aarteita he retkiltään toivat mukanaan. Opit myös, että viikinkien elämään kuului paljon muutakin kuin vain väkivaltaa, murhia ja ryöstöjä…

Kansallismuseon huonekalut ovat 1700-luvulta ja seinät sekä tammilattia ovat alkuperäiset.

Lasten oma museo

Kellarissa on lapsille oma museo. Museo on suunnattu alle 12-vuotiaille. Siellä lapset pääsevät leikkimään läpi historian. Lapset mm. pääsevät sovittamaan vaatteita, jotka ovat ajalta, kun heidän isovanhempansa olivat lapsia. Tai merimiehenpukua ajalta, jolloin isovaari oli nuori.

Lastenmuseossa oleva viikinkilaiva on kopio norjalaisestaa Gokstad-laivasta, 900-luvulta. 6,5 metriä pitkä laiva on täydellinen kopio ja lapset pääsevät leikkimään ja kiipeilemään laivassa, puettuna vaatteisiin, jotka ovat samanlaiset kuin tuohon aikaan, jolloin viikingit kävivät ryöstöretkillään.

Lastenmuseossa on myös täydellinen kopio 1920-luvun luokkahuoneesta. Juuri samanlaiset luokkahuoneet olivat käytössä vielä 1940- ja 1950-luvun Tanskassa. Lapset pääsevät leikkimään sekä oppilaita että opettajia. Luokkahuone antaa varmasti kuvan, millaista isovanhemmilla oli aikoinaan koulussa.

Lastenmuseo on avoinna ti-su klo 10 – 16.30

Kansallismuseossa on ravintola ja kahvila.

Kansallismuseo on avoinna ti-su klo 10-17, heinä-elokuussa ma-su klo 10-17.
Hinnat: Aikuinen 75 Kr, 1 aikuinen + 1 lapsi 60 Kr. Alle 18 v ilmaiseksi.
Osoite: Ny Vestergade 10


Kommentit

Kansallismuseo — Ei kommentteja

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>