Ainakin yksi lounas Tanskan loman aikana kannattaa varata maailmankuuluille voileiville. Voileipälounas aloitetaan kalatäytteisellä smørrebrødillä, jatketaan lihatäytteisellä ja viimeksi on vuorossa juustoleipä. Perinteisessä smørrebrødissä täytteiden alta ei saa pilkottaa itse leipä. Se on huonon ja halvan voileivän merkki. Alun perin smørrebrødit olivat tuhteja, peltotöihin evääksi pakattuja voileipiä. Nyt lounasleivät täytetään mm. nokkakalasta, merilevästä, parsasta ja tryffelistä.

Parhaimmat smørrebrødit saa Ida Davidsenin ravintolasta. Ida Davidsenia kutsutaan Kööpenhaminan voileipäkuningattareksi. Monet Tanskan kuuluisuudet, myös kuninkaalliset ovat suunnitelleet Idan kanssa omat nimikkoleipänsä. Ida Davidsenin ravintolan löytää osoitteesta Store Kongensgade 70. Se on avoinna arkisin klo 10.30–17 (keittiö sulkeutuu klo 16).

Skagenissa käy vuosittain yli miljoona turistia. Skagen on 600-vuotias kauppakaupunki, jossa kaksi merta kohtaa: Skagerrak ja Kattegat. Kaupungin punatiilikattoiset, keltaiset talot on ikuistettu moneen maalaukseen. Edelleen monet taiteilijat asettuvat tänne ainakin osaksi vuotta maalaamaan ja hakemaan inspiraatiota. Länsi- ja Pohjois-Jyllannin rannikko on täynnä leirintäalueita, vuokramökkejä ja lomakyliä. Onhan seutu ainutlaatuisen kaunista.