Jalkapalloa Kööpenhaminassa

Kuva FC Kööpenhaminan pelistä, sen kannattajista ja sen modernista stadionista (Parken Stadium).

 

Kun puhumme jalkapallosta Kööpenhaminassa ensimmäinen joukkue joka tulee on todennäköisesti FC Kööpenhamina, jota kutsutaan samalla nimellä kun meidän omaa jääkiekkomaajoukkuetta eli Leijonia. He ovat Tanskan tai jopa koko pohjoismaiden menestyksekkäin joukkue. He pelaavat maailman parhaiden kanssa mestarien liigassa ja ovat voittaneet 12 kertaa Tanskan Alka Superligan, eli eniten kuin mikään muu joukkue Tanskassa. FC Kööpenhamina on myös voittanut kahdeksan Tanskan cupia ja he pääsivät kolmanneksi ryhmässään viime kauden (2016-2017) mestarien liigan alkulohkoissa.

FC Kööpenhaminan riveihin kuuluvat esimerkiksi Robin Olsen, Stephan Andersen, Peter Ankersen, Uros Matic, Benjamin Verbic, Federico Santander sekä Andrija Pavlovic. Kööpenhaminassa on kylläkin monta muuta joukkuetta mutta tunnetuimmat näistä muista ovat Boldklubben af 1893, Boldklubben Frem ja Bronshoj BK, jotka pelaavat Tanskan kakkosdivisioonassa, jonka nimi on itseasiassa Division 2.

Aivan Kööpenhaminan ulkopuolella sijaitsee Brondby, josta löytyy Brondby IF (perustettu vuonna eli FC Kööpenhaminan vastustaja Tanskan kuumimmassa derbyssä. Kööpenhaminan derby, myöskin tunnettu nimellä “New Firm”, ilmestyi vuonna 1992 ja nimi tulee Skotlannin liigasta, jossa Rangers-Celtic derbyä kutsutaan nimellä “Old Firm”. Suosittelen että koet tämän derbyn ainakin kerran elämässäsi sillä se on omasta mielestäni yksi hienoimmista derbeistä. Peliäkin on kiinnostava seurata mutta ottelun kohokohta on kannattajat ja ilmapiiri joka stadionilla hallitsee. Siellä pamautetaan lukuisia savupommeja, kannattajat tekevät tifoja ja kannustavat joukkuettaan sydämensä pohjalta. Voit nähdä kauniin videon ja kokea mitä tässä derbyssä tapahtuu klikkaamalla tätä FC Kööpenhaminan virallisen YouTube-tilin videota (https://www.youtube.com/watch?v=c86oeAnot4c ). Kuten videossa nähdään, tämä derby on selvästi odotetuin ottelu sekä kannattajille että urheilu lehdistölle.

Kööpenhaminassa on myös paljon jalkapallotoimintaa nuorille. Esimerkiksi ensi Elokuussa Brondby IF järjestää Cup Denmarkin, jossa pelataan sekä seitsemän vastaan seitsemän että yksitoista vastaan yksitoista. Se järjestetään Brondby IF:n kotikentällä eli Brondby Stadionilla. Sinne tulee monia sekä poikien että tyttöjen joukkueita ja turnaus kestää noin viikon. Sinne voi kirjauttaa oman joukkueensa 1750 tanskalaisella kruunulla eli 235 :llä eurolla. Siellä järjestetään yksi valtava turnaus ja paljon tekemistä nuorille kuten huvipuistoon meno, jne… Ottelut kestävät noin 50 minuuttia ja siellä kisaavat 2000-2007 syntyneet.

 

Lähteet:

 “F.C. København |.” Hjem, FCK, sponsor.fck.dk/?_ga=2.33895657.997363733.1514360644-1008548111.1514360644.

“Facts.” F.C. København, FCK, www.fck.dk/en/content/facts.

“FC Copenhagen.” Football in Denmark, 22 May 2010, footballindenmark.wordpress.com/fc-copenhagen/.

“Danish Superliga.” Wikipedia, Wikimedia Foundation, 29 Dec. 2017, en.wikipedia.org/wiki/Danish_Superliga.

“Fotbollscupen Som Har Allt – CUP Denmark.” Fotbollscup Med Lag Från Över 25 Nationer – CUP Denmark, www.cupdenmark.com/.

“Boldklubben Af 1893.” Wikipedia, Wikimedia Foundation, 24 Dec. 2017, en.wikipedia.org/wiki/Boldklubben_af_1893.

“Category:Football Clubs in Copenhagen.” Wikipedia, Wikimedia Foundation, 19 Aug. 2017, en.wikipedia.org/wiki/Category:Football_clubs_in_Copenhagen.

“First Team Squad.” F.C. København, FCK, www.fck.dk/en/team.

fckobenhavntv. “Copenhagen Derby.” YouTube, YouTube, 9 Mar. 2015, www.youtube.com/watch?v=c86oeAnot4c.

“New Firm (Denmark).” Wikipedia, Wikimedia Foundation, 28 Dec. 2017, en.wikipedia.org/wiki/New_Firm_(Denmark).

“Bröndby IF – Information and Facts.” Transfermarkt, Bröndby IF, www.transfermarkt.com/brondby-if/datenfakten/verein/206.

“The Copenhagen Derby.” Outside Write, 7 Apr. 2016, outsidewrite.co.uk/copenhagen-derby-tensions-rising-denmark/.


Kommentit

Jalkapallo — Ei kommentteja

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>